مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از دستیابی به رکوردی جدید در صنعت نیشکر خبر داد و گفت: میانگین راندمان نیشکر در واحدهای نیشکری به ۹۰ تُن در هکتار افزایشیافته است که این دستاورد در سالهای اخیر بیسابقه بوده است.
به گزارش خط شهر و به نقل از روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، دکتر عبدعلی ناصری، شنبه، ۱۰ آذرماه، در نشست مجمع مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر، این موفقیت را نتیجه فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی این مؤسسه دانست و گفت: فعالیتهای مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر در عملکرد و سودآوری شرکتهای نیشکری بهخوبی مشهود است.
به گفته وی، استفاده از روشهای نوین بهزراعی، تولید زنبورهای تلنموس بهمنظور مبارزه بیولوژیک با آفات نیشکر و همچنین تولید واریتههای سازگار با اقلیم خوزستان، از عوامل اصلی این دستاورد است.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر همچنین به رکورد تاریخی راندمان نیشکر در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد و گفت: در آن سال، راندمان نیشکر در برخی مزارع به ۱۲۰ تن در هکتار نیز رسید، اما میانگین راندمان نیشکر ۹۰ تُن در هکتار است که امروز این میزان محقق شده است.
نیشکر، یک دانشگاه بزرگ تولید علم
ناصری همچنین بر اهمیت آموزش بهعنوان رکن اصلی پیشرفت تأکید کرد و بیان داشت: صنعت نیشکر همچون یک دانشگاه تولید علم عمل میکند و لازم است تمام کارکنان با بهرهگیری از آموزشهای هدفمند، به این روند موفقیتآمیز ادامه دهند.
وی در پایان خواستار مشارکت گستردهتر مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر در تولید محتوای آموزشی شد و تأکید کرد: انتشار این محتواها در میان جامعه هدف میتواند نقش مهمی در ارتقای سطح آگاهی مردم و همچنین دانش و تجربه متخصصان صنعت نیشکر ایفا کند.
بر اساس این گزارش، نیاز سالانه کشور به شکر حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که از این میزان، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شکر از طریق تولید داخلی شامل نیشکر و چغندرقند تأمین میشود.
عجینشدن پژوهش و تجربه در صنعت نیشکر، نوآوریها و خلاقیتهایی را رقم زده که موجب شده شرکت توسعه نیشکر در کنار تولید به پشتوانه همین پژوهشها بهعنوان مرکزی علمی شناخته شود و در تمامی شاخصهای صنعتی و کشاورزی به بالندگی برسد.