حدیث روز
متن حديث

جمعه، 2 آذر 1403 Friday, 22 November 2024 ساعت آمار کلی سايت
تعداد کل نوشته ها : 1933 تعداد خبرهای امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 0
×

اطلاعیه ها

تندیس «پیشرانان صنعت» به مدیرعامل توسعه نیشکر رسید/ توسعه نیشکر، پیشرو در تولید و توسعه اقتصادی اضافه شدن دو محصول جدید به سبد تولیدات فولاد اکسین خوزستان / افزایش توان رقابت پذیری فولاد اکسین برای حضور در بازارهای جهانی آغاز فرآیند پوشش لوله‌های ۴۲ اینچی خط انتقال نفت اهواز - گوره نقش خوزستان در تأمین امنیت غذایی با تولید شکر فارس تمیمی نباید گمنام باقی بماند دستاوردهای ماندگار سمپوزیوم فولاد برای فولاد اکسین / استفاده توان دانش‌بنیان‌ها برای توسعه سبد محصولات فولادی در اکسین ناترازی انرژی ناپایداری تولید به همراه دارد / اجرای طرح‌های توسعه پایدار در اکسین/ برنامه ریزی برای تامین زنجیره اکسین در بالادست   تعمیرات اساسی آزادگان شمالی در ۵۰ درصد زمان تعیین شده به پایان رسید/ درآمد بیش از ۶۰ میلیون دلاری از صادرات و فروش نفت با کاهش زمان تعمیرات اساسی اولین جشنواره ورزشی فرزندان دختر کارکنان نیشکر برگزار شد پیشروی تولید لوله‌های ۴۲ اینچ خط انتقال نفت اهواز - گوره طبق زمانبندی مشخص

۱۱۵ سال روی لبه چاه نفت!

شهرام هزاریان یادداشتی با عنوان ۱۱۵ سال روی لبه چاه نفت! منتشر کرد.

پ
پ

خط شهر؛ در اینکه نخستین چاه نفت در خاورمیانه و در ۵ خرداد ماه ۱۲۸۷ در مسجدسلیمان و در شمال خوزستان کشف شد، جای تردیدی نیست. 

به همین مناسبت هم این چاه و دکل بر روی آن را به عنوان موزه نگهداری می‌کنند تا همگان از یاد نبرند تاریخ اقتصادی کشور ما چگونه رقم خورده است؟

حالا ۱۱۵ سال از این حادثه که احتمالاً باعث شادی و شعف مردم آن زمان هم شده بود، می‌گذرد. 

در آن وقت احتمالاً اهالی شهرها و روستاهای اطراف چاه های نفت ،تصور می‌کردند که چنین پدیده‌ای می‌تواند توسعه را با سرعتی شگفت آور به مسجدسلیمان و اطراف آن در اندیکا،لالی وهفتکل و... هدایت نموده و رفاه آنها را تضمین نماید. اما پس از یک قرن و اندی می‌توان قضاوت نمود که جهت‌گیری توسعه پس از این مدت سر از کجا درآورده است؟ و هنوز هم نواده‌های کسانی که کشف نفت را به چشم دیدند ،پس از ۱۱۵ سال در انتظار آمدن یک جاده میان خوزستان و استان‌های مرکزی و اصفهان تک تک دولت‌ها را می‌شمارند و نمایندگان مجلس را روانه تهران می‌کنند و بعد هم هیچ خبری نمی‌شود!

به راستی شرایط فعلی منطقه عمومی نفت خیز مسجدسلیمان را می‌توان با منطقه‌ای مثلاً اصفهان مقایسه نمود؟

 آیا دستاوردهای این منطقه درخزانه دولت‌های مرکزی گذشته و حال ایران با آنچه آورده اقتصادی منطقه ای مثل اصفهان قابل قیاس است؟

پس چگونه می‌شود که کارخانه فولاد بندرعباس را با ظرفیت ۱.۵ میلیون تن از آن منطقه به مبارکه اصفهان انتقال می‌دهند و ظرفیت این کارخانه را هم ظرف ۴۰ سال گذشته به ۱۱ میلیون تومان تولید فولاد خام می رسانند و می شود گل سرسبد صنعت کشور و مظهر توسعه عمومی در همه شهرها و روستاهای استان اصفهان! اما هنوز مسجدسلیمان که بانی تحول در بودجه عمومی کشور ایران و توسعه یک قرن گذشته کشور بود در بن‌بست تاریخی و جغرافیایی میان شمال و جنوب زاگرس بلاتکلیف رها شده است؟ به گونه‌ای که پس از ۱۱۵ سال تنها مطالبه‌ای که در ذهن اهالی این منطقه باقی مانده است؛ ایجاد یک مسیر ریلی و یا اتوبان برای خروج از یک بن‌بست جغرافیایی و یافتن یک شغل و یا رساندن بیماران به امکانات درمانی!

بی تردید تفاوت ها در جغرافیا، زبان گویای تاریخ اند!

شناسه : 760 06 مرداد 1402 - 11:39 197 بازدید ارسال توسط : خط شهر

ثبت دیدگاه

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ارسال نشده است. شما اولین دیدگاه را ارسال نمایید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.