حدیث روز
متن حديث

پنج شنبه، 29 شهریور 1403 Thursday, 19 September 2024 ساعت آمار کلی سايت
تعداد کل نوشته ها : 1883 تعداد خبرهای امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 0
×
توسط مهندس دانشی در بیستمین كنگره ملی خوردگی؛

برنامه ها و اقدمات مناطق نفتخیز جنوب برای کنترل خوردگی در تأسیسات و خطوط لوله تشریح شد

مدیرعامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب در بیستمین كنگره ملی خوردگی برنامه­ ها و اقدامات این شركت را به منظور كنترل خوردگی در تأسیسات و خطوط لوله تشریح كرد.

پ
پ

به گزارش خط شهر و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نفتخیز، در این كنگره كه روز سه شنبه (سوم اسفندماه 1400) به صورت آنلاین برگزار شد، مهندس علیرضا دانشی با بیان اینكه خوردگی هزینه­ های بالایی را به دنبال دارد گفت: تقریبا تمامی فلزات و عمده قطعات و تجهیزات در شرایط خورنده آسیب پذیر هستند و حتی فولادهای زنگ نزن نیز در محیط های خاصی دچار تخریب می­شوند.

وی افزود: هزینه ­های مستقیم خوردگی مانند تخریب و از بین رفتن قطعات، هزینه های جایگزینی و تعمیر و همچنین هزینه های غیرمستقیم مانند تخریب محیط زیست، توقف تولید و هدررفت محصولات در صنایع بالاست و هر تلاشی كه بتانیم برای كاهش میزان این هزینه­ ها انجام دهیم در واقع به اقتصاد طرح ها و پروژه ها كمك كرده ایم.

مهندس دانشی با اشاره به حادثه بوپال هند كه به دلیل خوردگی مخزن رخ داده بود، ادامه داد: در این حادثه بیش از 3500 نفر از مردم بوپال جان خود را از دست دادند در كشور ما نیز موارد متعددی از پدیده خوردگی در صنایع نفت و گاز رخ داده است و بنابراین پرداختن به مقوله خوردگی و توجه ویژه به آن باید مدنظر همگان قرار گیرد.

مدیرعامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب تصریح كرد: مطالعات متعددی در نقاط مختلف دنیا انجام شده و نشان می دهد كه می توان هزینه های خوردگی را با به كارگیری روشهای پیشگیرانه و اتخاذ رویكردهای مناسب تا حدود 70 درصد كاهش داد.

وی با اشاره به اینكه چنین مطالعاتی در ایران صورت نگرفته افزود: میزان هزینه­ های خوردگی در ایران نیز مشابه اغلب كشورهای دیگر بین 3 تا 5 درصد تولید ناخالص داخلی كشور برآورد می شود كه اگر تولید ناخالص داخلی ایران را حدود 600 میلیارد دلار در سال درنظر بگیریم بر مبنای 3 درصد حدود 18 میلیارد دلار در سال هزینه خوردگی خواهد بود.

رفع چالش خوردگی با تغییر رویكرد و تدوین استراتژی­های مدیریتی

مهندس دانشی ادامه داد: هم در صنایع بالادستی  و هم در مقوله تأسیسات و باتوجه به روند افزایش بهره وری از میادین نفتی و افزایش میزان برش آب همراه نفت و تركیبات خورنده با مشكل خوردگی مواجه هستیم و می بایست با تغییر رویكردها و اصلاح نگرشها و تدوین استراتژی های مدیریتی سعی بر مرتفع نمودن آن نمود.

وی به برخی از راهكارها و استراتژی ها به منظور مدیریت خوردگی اشاره كرد و گفت: پیاده سازی برنامه مدیریت خوردگی، شناسایی ریسك ­ها و خوردگی ­های محتمل هر تجهیز، آگاهی از هزینه­ های بالای خوردگی، افزایش آموزش و مهارت كارمندان به منظور شاخت و شناسایی روش های كنترل خوردگی و بازنگری در فرایند طراحی تاسیسات با رویكرد كاهش خوردگی از جمله اقداماتی است كه می توان در این خصوص انجام داد.

مدیرعامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب اظهار داشت: شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب به توجه به گستردگی و حجم بالای خطوط لوله و تأسیسات عظیم در چند استان و  قدمت این تأسیسات، فعالیت های مختلفی از جمله تدوین برنامه جامع پایش و ارزیابی وضعیت خطوط لوله از طریق روش هایی همچون توپك­رانی هوشمند و ارزیابی مستقیم، حصول اطمینان از انتخاب مناسب مواد در پروژه های جدید، استفاده از فرایندهای نوین پوشش دهی، ارزیابی و تحلیل مطالعات ریسك و ... را در برنامه دارد.

وی در پایان با اشاره به اینكه تمام تلاش مان بر این است كه خوردگی در تأسیسات را به حداقل ممكن برسانیم، گفت: امیدواریم تعاملات فی مابین صنعت و دانشگاه خصوصاً در شرایط خاص تحریم در جهت بهبود وضعیت موجود گسترش پیدا كند و مراكز علمی-تحقیقی و فناوری ویژه ای مختص به خوردگی ایجاد شود تا بتوانیم خود را در مرز دانش قرار دهیم.

شناسه : 216 04 اسفند 1400 - 13:53 438 بازدید ارسال توسط : خط شهر

ثبت دیدگاه

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ارسال نشده است. شما اولین دیدگاه را ارسال نمایید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.