علی محمدی با حضور در نشست اکو ایران به سوالات مجری این برنامه در خصوص بحث ناترازی انژی پاسخ داد و اظهار کرد: امروزه کارخانه های فولادی کشور مشکلات بسیار زیادی در تامین پایدار انرژی در فصل گرم و سرد دارند که ناشی از ناترازی تامین برق و گاز است و منجر به ناپایداری تولید می شود و شرکت های تولید کننده را با چالش جدی مواجه می کند.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان تصریح کرد: امیدواریم با مساعدت و کمک های دولت مشکلات کشور در بحث ناترازی انرژی برطرف شود تا تولیدکنندگان داخلی فولاد بتوانند به تعهدات خود در بحث تولید و تحویل محصولات به شرکت های داخلی و خارجی عمل کنند. البته علاوه بر بحث ناترازی انرژی بحث افزایش بی رویه قیمت حاملهای انرژی نیز یکی دیگر از چالشهای جدی صنایع است که باید به آن توجه شود.
محمدی با بیان اینکه افزایش قیمت حاملهای انرژی در کنار ناترازی انرژی یک چالش جدی برای صنایع است، عنوان کرد: از سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰۲ نرخ حامل های انرژی حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است و از سال ۱۴۰۲ به ۱۴۰۳ نیز حدود ۴۵ درصد نرخ حامل های انرژی افزایش داشته است به شکلی که برای مثال نرخ برق در این یک ساله حدود ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه موافق حذف یارانههای انرژی هستیم اما به شرط اینکه محدودیت های مصرف برای شرکتها برداشته شود، ادامه داد: عده ای عنوان می کنند که نرخ محصولات فولادی به دلار و ارز است و نرخ حامل های انرژی به تومان و نرخ دولتی از این شرکت ها دریافت می شود. در این زمینه باید گفت که شرکت های فولادی این آمادگی را دارند که نرخ حامل های انرژی را به صورت ارزی پرداخت کنند اما این محدودیت های انرژی برداشته شود تا بتوانیم تولید پایدار داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: شرکت فولاد اکسین خوزستان در سه ماهه تابستان امسال یعنی از خرداد تا شهریورماه حدود ۷۶ هزار تن محصول یعنی چیزی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان عدم النفع داشتیم و تولید را به دلیل محدودیت های اعمال شده از دست دادیم.
محمدی با بیان اینکه اعمال محدودیتهای انرژی اثر کمتری در اکسین نسبت به دیگر شرکتها داشته است، ادامه داد: با توجه به اینکه بازه های زمانی اعمال محدودیت ها برای شرکت فولاد اکسین مشخص بود توانستیم برنامه ریزی بسیار خوبی را در بحث تولید و استفاده از انرژی داشته باشیم و تعمیرات و اورهال ها را در بازههای زمانی انجام دهیم که امکان تولید و استفاده از انرژی را نداشتیم.
وی در خصوص دوره مدیریتی ۱۸ ماهه در شرکت فولاد اکسین خوزستان افزود: اولویت اصلی ما در این مدت زمان بحث تولید بوده است زیرا اکسین تنها تولید کننده ورقهای عریض است و باید نیاز مشتریان خود را تامین کند. در این زمینه در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ توانستیم با همکاری همه کارگران و کارکنان میزان تولید را ۱۸ درصد افزایش و میزان سوددهی شرکت را ۵۰ درصد افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: محور دوم فعالیتهای ما در شرکت فولاد اکسین خوزستان تامین مواد اولیه برای تولید و توسعه کارخانه است که بتوانیم روند پایدار تولید را ادامه دهیم. در این زمینه مواد اولیه شرکت از فولاد خوزستان و مبارکه تامین می شود اما با توجه به اینکه این شرکت ها برای آینده خود طرح های توسعه ای دارند در تامین مواد اولیه با مشکلاتی مواجه خواهیم شد که در این زمینه طرح هایی را در دست اقدام داریم.
محمدی تصریح کرد: برای آینده اکسین یک طرح برای تامین مواد اولیه داریم که این طرح ایجاد کارخانه ذوب و آهن اسفنجی است که از سال گذشته استارت آن را زدیم و مناقصه آن نیز برگزار شده است و امیدواریم این روند با حمایتی که از سوی سهامداران و وزارت کار انجام می شود ادامه داشته باشد تا زنجیره اکسین در بالادست تامین شود و بتوانیم خودمان نیاز به مواد اولیه را تامین کنیم.
وی افزود: در بحث تامین انرژی و پساب و... طرح های توسعه ای مختلفی را پیش بینی و حتی در برخی از موارد اجرا کرده ایم تا در آینده بتوانیم بدون هیچ چالش و دغدغه اساسی به روند پایدار تولید در اکسین ادامه دهیم و افزایش تولید و صادرات داشته باشیم.
ثبت دیدگاه