به گزارش خط شهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در این آیین اظهار کرد: دشمن تأثیر کتاب را دانسته و در دورانهای متفاوت با ضربه زدن به کتاب تلاش کرده آن را از بین ببرد اما کتاب از بین رفتنی و تمام شدنی نیست.
وی بیان کرد: کتاب تاریخ مصرف ندارد و تمام نشدنی نیست و در همه زمانها وجود داشته و نقش زیبایی در فرهنگ ایفا کرده است.
وی با مرور بر خاطرات سال ۱۳۵۶ خود در بازدید از کتابخانه قاهره اظهار کرد: در زمان فراعنه کتاب به زبانهای عربی و فرانسوی بود و در زمان قبل از فراعنه نیز در تاریخ کتاب به تناسب حال و موضوعات آن روزها وجود داشته است. ارزش کتاب را دوست و تاثیر آن را دشمن دانسته است وی افزود: دوست ارزش کتاب و دشمن تأثیر کتاب را دانسته به همین علت برای ضربه زدن در دورانهای متفاوت از کتاب استفاده کرده است.
وی ادامه داد: هرچند کتاب در دورانهایی چون خلیفه دوم ممنوع شد و یا در زمان مغول و شیخ طوسی در بغداد بر اثر آتش سوزی برخی کتابهای بزرگ نابود ودستخوش حوادثی شد، اما هیچ وقت کامل از بین نرفت.
وی با اشاره به کتابخانههای بزرگ کشور گفت: کتابخانه آیت الله مرعشی در قم، کتابخانه آستان قدس رضوی، کتابخانه ملک و دیگر کتابخانهها نشان از اهمیت به موضوع کتاب و کتابخوانی است.
باید به هر شکلی دست اندرکار کتاب باشیم
وی با تأکید بر اینکه اگر میخواهیم فرهنگ دینی و اسلامی ایجاد کنیم باید کتابدار باشیم و از کتاب تجلیل کنیم، بیان کرد: باید به هر شکلی دستاندرکار کتاب باشیم و در کتاب آسمانی، خداوند کلمه کتاب را بهکار برده که نوشتهای که ثابت و زوال پذیر نیست و همیشه وارد صحنه روزگار میشود.
هم افزایی مشترک بین اداره کل فرهنگ و ارشاد و نهاد کتابخانههای عمومی خوزستان کتاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این آئین هم افزایی و همراهی برنامهریزی مشترک این ادارهکل با کتابخانهها را از جمله نقاط قوت این دوره دانست و بیان کرد: با توجه به جمعیت ۵میلیون نفری خوزستان، باید تلاش کنیم در حوزه فرهنگ و هنر برنامههای اثرگذار برای مخاطبان گسترده برگزار کنیم.
مجید منادی انتقال مفاهیم و معنا در حوزه فرهنگ کتاب و کتابدار را یکی از مسائل مهم و اصلی در تألیف و نشر معارف دانست و افزود: ما اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانههای عمومی همه از یک خانواده هستیم و در یک سنگر فعالیت میکنیم و فعالیتها باید از حد و مرز ساختمانها فراتر رفته و با تنوع و تکثر در حوزه کتابخوانی طیف وسیعی از مردم را دربرگیرد.
وی اجرای رویدادهای مدرسه و مسجد محور در حوزه کتابخوانی را نیاز جدید مخاطبان دانست و اظهار کرد: نهادها و دستگاهها در برابر مسئولیت اجتماعی که دارند باید با برنامهریزی مناسب رویدادهای خلاق را در حوزه مساجد و مدارس برگزار کنند.
ثبت دیدگاه