حدیث روز
متن حديث

جمعه، 2 آذر 1403 Friday, 22 November 2024 ساعت آمار کلی سايت
تعداد کل نوشته ها : 1933 تعداد خبرهای امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 0
×

اطلاعیه ها

تندیس «پیشرانان صنعت» به مدیرعامل توسعه نیشکر رسید/ توسعه نیشکر، پیشرو در تولید و توسعه اقتصادی اضافه شدن دو محصول جدید به سبد تولیدات فولاد اکسین خوزستان / افزایش توان رقابت پذیری فولاد اکسین برای حضور در بازارهای جهانی آغاز فرآیند پوشش لوله‌های ۴۲ اینچی خط انتقال نفت اهواز - گوره نقش خوزستان در تأمین امنیت غذایی با تولید شکر فارس تمیمی نباید گمنام باقی بماند دستاوردهای ماندگار سمپوزیوم فولاد برای فولاد اکسین / استفاده توان دانش‌بنیان‌ها برای توسعه سبد محصولات فولادی در اکسین ناترازی انرژی ناپایداری تولید به همراه دارد / اجرای طرح‌های توسعه پایدار در اکسین/ برنامه ریزی برای تامین زنجیره اکسین در بالادست   تعمیرات اساسی آزادگان شمالی در ۵۰ درصد زمان تعیین شده به پایان رسید/ درآمد بیش از ۶۰ میلیون دلاری از صادرات و فروش نفت با کاهش زمان تعمیرات اساسی اولین جشنواره ورزشی فرزندان دختر کارکنان نیشکر برگزار شد پیشروی تولید لوله‌های ۴۲ اینچ خط انتقال نفت اهواز - گوره طبق زمانبندی مشخص

زراعت چوب چگونه شرایط زیست محیطی خوزستان را بهبود می‌بخشد؟

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با اشاره به مزایای زراعت چوب، گفت: توسعه زراعت چوب، همراه با اجرای برنامه‌های چهار ساله کاشت یک میلیارد درخت در کشور می‌تواند در بهبود شرایط زیست محیطی خوزستان موثر باشد.

پ
پ

به گزارش خط شهر دکتر مختار حیدری  اظهار کرد: زراعت چوب، کاشت و بهره‌برداری از درختان و گیاهان چوبی است که در کنار فعالیت‌های کشاورزی یا دامداری می‌تواند در افزایش درآمد کشاورزان موثر باشد و آثار زیست محیطی مثبت هم داشته باشد. 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه درختان از مهم‌ترین عوامل کاهش‌دهنده دی اکسید کربن هستند، کاشت فشرده درختان و توسعه زراعت چوب می‌تواند در مقابله با تغییرات آب و هوا و آلودگی هوا موثر باشد و موجب بهبود کیفیت خاک و افزایش امکان کنترل فرسایش خاک شود. همچنین افزایش تنوع زیستی و پایداری اکوسیستم‌ها از آثار زیست محیطی زراعت چوب است.

  دانشار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: حدود ۸۵ درصد از وسعت خوزستان دارای اقلیم فراخشک، خشک و نیمه خشک است؛ بالا بودن درجه حرارت، بالا بودن میزان تبخیر سطحی و پایین بودن میزان بارندگی، پوشش گیاهی در بیشتر مناطق استان خوزستان را تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین توسعه زراعت چوب می‌تواند در افزایش پوشش گیاهی این منطقه موثر باشد. 

حیدری عنوان کرد: بیش از ۶۹ درصد کشاورزی استان خوزستان مربوط به زراعت و باغبانی است و توسعه زراعت چوب می‌تواند سهم جنگلداری در کشاورزی استان خوزستان را افزایش دهد.

همچنین از گیاهان کشت‌شده در زراعت چوب می‌توان در تولید خوراک دام و تولید مواد اولیه داروهای گیاهی و یا اسانس‌ها استفاده کرد. زراعت چوب با معرفی ظرفیت‌های جدید می‌تواند باعث افزایش اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی نیز شود. 

 وی افزود: حدود ۳۳ درصد آب‌های جاری کشور در استان خوزستان است و در این شرایط، استفاده از آب برای زراعت چوب که برای بخش رویشی گیاه استفاده می‌شود، موجب افزایش راندمان مصرف آب می‌شود و اثربخشی منابع آب را بر تولید در بخش کشاورزی افزایش می‌دهد. از طرف دیگر، راندمان مصرف آب برای بخش کشاورزی در استان خوزستان را نسبت به میانگین کشور و میانگین جهانی  بهبود می‌دهد. 

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: تصفیه پساب‌ها و فاضلاب و استفاده از آن برای زراعت چوب با رعایت استانداردهای زیست محیطی می‌تواند آلودگی منابع آب‌های سطحی را نیز کاهش دهد. 

وی با اشاره به برنامه زراعت چوب در استان خوزستان، گفت: توسعه زراعت چوب، همراه با اجرای برنامه‌های چهار ساله کاشت یک میلیارد درخت در کشور می‌تواند در بهبود شرایط زیست محیطی خوزستان موثر باشد. 


منبع خبر: ایسنا
شناسه : 1093 14 آبان 1402 - 11:05 150 بازدید ارسال توسط : خط شهر

ثبت دیدگاه

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ارسال نشده است. شما اولین دیدگاه را ارسال نمایید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.