همایش هم اندیشی شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای انتقال تکنولوژی و فناوری به روستاهای خوزستان با عنوان " روستای نوفن" به میزبانی صندوق کارآفرینی امید خوزستان برگزار شد.
به گزارش خط شهر، رویداد هم اندیشی طرح "روستای نوفن" با حضور مکوندی مدیرکل سرمایه گذاری امور اقتصادی استانداری خوزستان ، حسنی مدیر زیست بوم کسب وکار صندوق کارآفرینی امید ، مرتضی باوی مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان ، دیناروند مدیر صندوق کارآفرینی امید خوزستان ، صالح نساج مدیرکل اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خوزستان ، راضی جلالی رییس پارک علم و فناوری خوزستان ، کارشناسان ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی ، جهاد کشاورزی میراث فرهنگی ، روسای شعب صندوق کارآفرینی امید شهرستان های استان ، کارشناسان ستادی صندوق ، نمایندگان شرکتهای دانش بنیان و سایر مسئولین استانی در محل سالن جلسات اداره کل ارتباطات و فناوری استان خوزستان برگزار شد.
در ابتدای شروع همایش عبدالجلیل دیناروند مدیر صندوق کارآفرینی امید استان ضمن تبریک اعیاد شعبان و خیر مقدم ، گفت : استان خوزستان با وجود داشتن ظرفیت ها و پتانسیل های مناسب در حوزه های مختلف می تواند باعث رشد کارآفرینی و اشتغال و توسعه کسب و کار شود . صندوق کارآفرینی امید استان خوزستان به عنوان یک نهاد حمایتی تامین مالی در کسب و کار و کارآفرینی با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت در کسب و کارهای خرد و کوچک ، و توسعه کارآفرینی و شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های بلقوه استان خوزستان اقدامات مهمی از جمله روستای بدون بیکار ، صندوق های خرد محلی و روستای محصول محور را انجام داده و در آینده نیز با شناسایی پتانسیل ها و ظرفیت های موجود در روستاهای مستد رشد اقتصادی در حوزه فناوری و انتقال آن به روستاهای استان در قالب روستای نوفن اقداماتی را در دستور کار قرار داده است .
عبدالجلیل دیناروند طرح انتقال فناوری به رستاهای استان را در قالب "روستای نوفن" با توج به فرمایشات مقام معظم رهبری و اهمیت به شرکت های دانش بنیان را از مهمترین اقدامات سال اینده صندوق دانست و از آمادگی صندوق استان برای همکاری با دستگاههای اجرایی و شرکت های دانش بنیان به منظور اجرای طرح روستای نوفن خبر داد .
دیناروند همچنین با اشاره به اهمیت شرکت های دانش بنیان در انتقال فناوری به روستاها بیان کرد که شرکت های دانش بنیان می توانند در ایجاد تسهیل و ایجاد زنجیره فروش محصولات تولیدی روستاها و انتقال تکنولوژی و فناوری تاثیر مهمی داشته باشند.
حسنی مدیر زیست بوم کسب وکار صندوق کارآفرینی امید کشور نیز در همایش "روستای نوفن " استان خوزستان هدف از این طرح را انتقال تکنولوژی و فناوری های نوین و محصولات شرکت های دانش بنیان در شناسایی ظرفیت های استان خوزستان در حوزه کسب و کارهای روستایی دانست وی با اشاره به پتانسیل ها و ظرفیت های مناسب استان خوزستان در حوزه پروش ماهیان گرمابی ، کشاورزی و خاک حاصلخیز، این استان را دارای ظرفیت بالا دانست وی ابراز امیدواری کرد که اجرای طرح روستای نوفن می تواند تاثیر بسیار مثبتی بر کارافرینی استان خوزستان و عملکرد کسب و کار در بخش های کشاورزی ، فرآوری محصولات ، و پرورش ابزیان استان خوزستان دارد.
حسنی افزایش بهره وری و ارزش افزوده در تولید محصولات کشاورزی را از مهم ترین اهداف راهبردی صندوق کارآفرینی امید در حمایت و پشتیانی شرکت های دانش بنیان در این طرح عنوان کرد و افزود: در طرح روستای " نوفن" به دنبال انتقال این فناوری و دانش به بخش کشاورزی روستایی هستیم تا به این هدف ارتقا بهره وری در تولیدات روستایی برسیم.
وی در ادامه با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح روستای نوفن در برخی از استان های کشور مانند هرمزگان، سیستان بلوچستان، گیلان ، یزد ، سمنان و کرمان، گفت: اجرای این طرح در کرمانشاه به عنوان هفتمین استان کشور در دستور کار صندوق کارآفرینی امید است .
وی؛ صندوق کارآفرینی امید را در این طرح حلقه واسط کسب و کارهای خُرد روستایی و شرکت های دانش بنیان دانست و گفت: یکی دیگر از اهداف اجرای طرح روستای نوفن تغییر روشهای سنتی کسب و کار روستایی است که امروز جوابگو نیاز خود جامعه روستایی از نظر درآمد و اشتغال نیست، اما اگر این کسب و کارها به روش های نوین همراه با تکنونولوزی روی بیاورند ، برچالش عدم بهره وری در تولیدات کشاورزی فایق خواهیم آمد .
حسنی همچنین بر توسعه و ارتقا صنایع دیگر روستا در این طرح تاکید کرد و آن را نیز مانند محصولات کشاورزی با اهمیت دانست و گفت: به طور کلی حمایت از توسعه روستا، اشتغال، افزایش تولیدات روستایی در راستای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و حفظ امنیت غذایی از مهم ترین اهداف این طرح است.