کارگاه استانی آموزشی "هنر زندگی" ویژه اقشار مختلف جامعه به ویژه معلمان، اصحاب رسانه، مبلغان، مراکز و مؤسسات فرهنگی توسط اندیشکده سبک زندگی میراث و همکاری قرارگاه شهید آوینی در سالن همایش دارالقرآن تبلیغات اسلامی خوزستان برگزار شد.
خط شهر- این کارگاه با استقبال قابل توجه اقشار مختلف جامعه در گروه های متفاوت سنی همراه شد و در آغاز آن، آیاتی از کلام الله مجید تلاوت و در ادامه آقای منادی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز به سخنرانی پرداخت.
در این کارگاه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان درخصوص اهمیت امید و امیدآفرینی در جامعه، عنوان کرد: دستگاه های تبلیغاتی و رسانه عظیم دنیا، هدف خود را امید و پمپاژ نا امیدی در کشورهای هدف به ویژه ایران اسلامی قرار داده اند.
منادی با تأکید بر اهمیت تجهیز علمی و اجتماعی در بُعد امید، بیان کرد: چنین جمعی باید بتواند به گروهی برخوردار از علم و دانش در شرایط کنونی جامعه جهت اثرگذاری بیشتر تبدیل شود. شجره طیبه ای بامحوریت امید در سطح خوزستان ایجاد شود.
وی با قدردانی از فعالیت های اندیشکده سبک زندگی میراث در برپایی کارگاه استانی آموزشی “هنر زندگی”، عنوان کرد: ارتباط اعضای این کارگاه باید حفظ شود و با تشکیلات منظم هم افزایی صورت گیرد. اگر طرح و ایدهای در مسائل فرهنگی به ویژه بُعد امید و امیدآفرینی وجود دارد آماده هم فکری هستیم.
همچنین حجت الاسلام عباسی اصل، مؤلف پنج جلد کتاب از جمله کتابهای “امیدبان و امیدانه” و استاد کارگاه استانی آموزشی “هنر زندگی” در خوزستان پیرامون معنی حقیقی امید، شروط لازم برای امید، دلایل نا امیدی انسان امروز، تله های نا امیدی، ۸ قانون در کائنات، راهکارها و نمونه های دینی و معاصر هر کدام نیز به بیان نکات ارزشمندی پرداخت.
پیش از برگزاری کارگاه استانی آموزشی “هنر زندگی” در استان خوزستان، کارگاه شهرستانی آن در مهرماه سال جاری در سطح اهواز برگزار شد که با استقبال قابل توجه اقشار مختلف همراه شد.
“اندیشکده سبک زندگی میراث” در قالب کارگاه های شهرستانی، استانی و ملی به دنبال تربیت و بکارگیری نیروهای نخبه در حوزه امید و امیدآفرینی است که علاوه بر برگزاری این کارگاه های آموزشی، به صورت مجازی نیز ارتباط آموزشی خود را با شرکت کنندگان در قالب نرم افزار اختصاصی ادامه می دهد.
در پایان کارگاه استانی آموزشی “هنر زندگی” در استان خوزستان، از نفرات برتر کارگاه آموزشی “هنر زندگی” در سطح اهوایز نیز تجلیل شد.
حجت الاسلام عباسی اصل، مؤلف پنج جلد کتاب از جمله کتابهای “امیدبان و امیدانه” در جمع شرکت کنندگان کارگاه آموزشی “هنر زندگی” در استان خوزستان گفت: اگر هر فرد امیدوار باشد و امیدوار بماند می تواند برای خود و دیگران نیز مفید باشد و در سونامی نا امیدی ها بسیار موفق عمل کند.
مدیر اندیشکده سبک زندگی میراث مهارت امیدوار بودن را از کلیدی ترین ابزارها معرفی کرد و ادامه داد: امید به معنای روشن بودن آینده برای شخص و احساس مثبت به زندگی است.
مدرس سبک زندگی عنوان کرد: “مقصود، مطلوب، معطوف، معلوم، ممکن، ممکن، مشروط، منطقی و موهبت” هشت شرط برای امید است که انسان باید در زندگی خود مورد توجه قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه امروزه با کسانی در جامعه مواجه هستیم که آرزوی آنها براورده نشده و نا امید هستند، گفت: امیدوار، باور خوبی در آینده انسان ایجاد می کند.
حجت الاسلام عباسی اصل “خودنگرانی، خودشیفتگی و خودبیگاننگی” را سه دلیل نا امیدی انسان امروزی معرفی کرد و ادامه داد: در تله های نا امیدی نباید بیافتیم. مراقب کلید واژه هایی همچون همیشه یا هیچگاه باشیم. عبارت “پول مهم است!” تله دیگری است.
وی با اشاره به اینکه آینده آبستن اتفاقاتی است که هیچ چیزی از آن در دست انسان نیست، افزود: مبهم ترین زمان آینده است و نگرانی از آینده سبب شده که انسان بی انگیزه شود. “خودبیگانگی” یعنی اینکه خودمان را نمی شناسیم و دنبال دلیل دیگری می گردیم. من نمی توانم، دیگران نمی گذارند و کائنات نمی گذارند از مهم ترین منشأء های نا امیدی است.
مدیر اندیشکده سبک زندگی میراث در تشریح چهار قانون در کائنات، عنوان کرد: تدویر در زندگی” قانون اول است. به عبارتی بعداز هر سختی، آسانی خوابیده است و بعداز هر غمی، شادی وجود دارد و از طرفی بعداز آسانی و شادی، سختی و غم وجود دارد.
مدرس سبک زندگی ادامه داد: زندگی فانتزی را کنار بگذاریم و قانون تدبیر را بپذیریم. نمونه قرآنی این قانون نیز فراز و نشیب های زندگی حضرت یوسف(ص) است. براساس این قانون انسان نه مغرور شود و نه مأیوس که خود چرایی این قانون را نشان می دهد.
حجت الاسلام عباسی اصل تقویت مشاهده کلان نگر یا به عبارتی مشاهده پهبادی را راهکار موفقیت براساس قانون تدویر در زندگی معرفی کرد و افزود: باید از حادثه ارتفاع گرفت و شرایط فعلی را به کل زندگی بسط ندهیم. نمونه آن نیز داستان حضرت موسی(ع) و خضر نبی(ع) است.
وی درخصوص اقدام پیاده سازی، به بیان تشبیه همچون بذر گندم باشیم، پرداخت و گفت: در گام اول، حال را نتیجه گذاشته بدانیم و در مرحله دوم نیز خودمان را برای آینده آماده کنیم. از لحاظ تلاش و کوشش است که نباید امروزمان همچون دیروز باشد.
مدیر اندیشکده سبک زندگی میراث “تضاد در زندگی” را دومین قانون در کائنات برشمرد و گفت: این قانون می گوید که در دل هر سختی آسانی خوابیده است. براساس این قانون نه دلزده می شویم و نه دلداده. نمونه عینی آن نیز روی دیگر داستان حضرت یوسف یا داستان غلامی است که از کشتی می ترسید.
حجت الاسلام عباسی اصل “گل نیلوفر بودن” را اقدام پیاده سازی در قانون دوم کائنات معرفی کرد و افزود: در گام نخست با خود خلوت کنیم و از خودمان بپرسیم؟ و در گام دوم نیز پیامدهای مثبت در اتفاقات زندگی را سرمایه بدانیم. راهکار متناسب با این قانون نیز تقویت مهارت مشاهده جامع نگر یا به عبارتی مشاهده میکروسکپی است.
وی با اشاره به “تداوم در زندگی” به عنوان قانون سوم کائنات، بیان کرد: براین اساس، خدای دیروز، خدای امروز نیز هست و معجزه الهی همواره ادامه دارد. وقتی خداوند برای زاویه یک گل برگ برنامه چیده، آیا برای انسان به عنوان احسن مخلوقات برنامه ندارد.
مدرس سبک زندگی خاطرنشان کرد: چرایی قانون “تداوم در زندگی” برای این است که انسان نه تن پرور شود و نه تن آزار. نمونه آن نیز ماجرای حضرت مریم(س) با درخت خشکیده است. براساس سخن معروف همان کس که دندان دهد نان دهد.
مدیر اندیشکده سبک زندگی میراث “تقویت مشاهده گذشته محور و مهارت گمانه زنی” را راهکار متناسب با قانون سوم برشمرد و گفت: گذشته خود را حفر کنیم و نعمت هایی که خداوند متعال داده را بررسی منیم. اقدام پیاده سازی متناسب با این قانون نیز همچون جنین بودن است که در گام اول آشنازدایی است چراکه نعمت ها تا هستند ناشناخته اند و همین که رفتند شناخته می شود. در گام دوم نیز کنجکاوی مطلوب در طبیعت بسیار مهم می باشد؛ همواره نگاهی به اطرافمان داشته باشیم.
حجت الاسلام عباسی اصل با اشاره به “تطبیق در زندگی” به عنوان قانون چهارم، خاطرنشان کرد: ترس از آینده کمرشکن است. آینده تازیانه هایی می باشند که به بدن و روح آدم می خورند. تطبیق در زندگی یعنی اینکه اتفاقات موازی در زندگی انسان رخ می دهد که از آنها خبر نداریم.
وی با بیان اینکه خداوند سناریوهایی نوشته که همه ما در آن تنها بازیگر نقش هستیم و در نقشی بازی می کنیم که پروردگار تعریف کرده است، افزود: موازی زندگی انسان صدها یا هزار اتفاق می افتد که خداوند متعال آنها را به سوی انسان هدایت یا از او دور می کند. آینده آبستن حوادث است اما حوادثی که خداوند متعال برنامه آن را دارد.
مدرس سبک زندگی با اشاره به اینکه براساس قانون تطبیق، انسان نه حرص گذشته و نه حراس آینده داشته باشد، ادامه داد: پیامبراکرم(ص) در روایتی می فرمایند که باور به تقدیر الهی باعث از بین رفتن اندوه و حزن می شود یا کسی که امورش را بر تقدیر بنا کند، آسوده می شود.
وی “مشاهده نهایت نگر یا مهارت قطار رانی” را از راهکارهای قانون تطبیق در زندگی به عنوان چهارمین قانون کائنات معرفی کرد و گفت: در جهت پیاده سازی نیز باید همانند یوزپلنگ ایرانی باشیم، اگر کاریی از دست انسان بر می آید، انجام دهیم اما اگر برنمی آید همانند یوزپلنگ ایرانی باید عمل کرد.
مدیر اندیشکده سبک زندگی میراث بر اجرای طرح نذر امید افرینی در سطح شهرستان های استان خوزستان از سوی شرکت کنندگان کارگاه و آمادگی این مجموعه نسبت به تعامل و همکاری تأکید کرد.