رییس انجمن صنفی جایگاه داران سوخت خوزستان گفت: ۸۰ درصد جایگاههای سوخت استان به علت افزایش سرسام آور هزینههای نگهداری، کارگری و ناتوانی در خرید قطعات گران قیمت نازلها، ورشکسته و ضررده هستند.
به گزارش خط شهر، ابراهیم الباجی با اشاره به مشکلات و چالشهای پیش روی جایگاههای سوخت خوزستان که به اذعان وی منجر به کاهش بازدهی و ضرر و زیان آنان شده است، اظهارداشت: ثابت بودن کارمزد جایگاه داران به ازای هر لیتر بنزین یک هزار و ۵۰۰ ریال و کاهش مصرف سوخت به خاطر همه گیری کرونا، شرایط سختی را برای جایگاه داران رقم زده است به طوریکه قادر به پوشش هزینههای خود نیستند.
وی افزود: به غیر از تعداد اندکی از جایگاههای سوخت در برخی مناطق کلانشهر اهواز که با فروش بیشتر سوخت، مشکلات به مراتب کمتری دارند بقیه جایگاهها بخصوص جایگاههای برون شهری و جادهای در وضعیت نابسامانی قرار دارند.
رییس انجمن صنفی جایگاه داران سوخت خوزستان با تقسیم بندی جایگاههای سوخت به جایگاههایی که ماهانه کمتر از ۵۰۰ هزار لیتر، ۵۰۰ تا یک میلیون لیتر و بالای یک میلیون لیتر فروش دارند، بیان کرد: ۸۰ درصد جایگاههای سوخت استان ماهانه زیر۵۰۰ هزار لیتر و تنها پنج درصد بالای یک میلیون لیتر فروش دارند که وضعیت بهتری دارند.
وی افزود: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران باید به جایگاه دارانی که ماهانه زیر ۵۰۰ هزار لیتر فروش بنزین دارند کارمزد بیشتری پرداخت کنند تا بتوانند جایگاه خود را سرپا نگه دارند.
رییس انجمن صنفی جایگاه داران سوخت خوزستان در ادامه خواستار توقف مجوز احداث جایگاه جدید سوخت در استان شد و بیان کرد: افزایش تعداد جایگاه سوخت هیچ منفعتی برای مردم ندارد بلکه نوعی هدررفت سرمایه ملی محسوب میشود.
تعطیلی جایگاه امکان پذیر نیست
الباجی گفت: با وجود شرایط سختی که به جایگاههای سوخت استان تحمیل شده امکان تعطیلی جایگاه به علت پیامدهای منفی آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تعطیلی جایگاههای بنزین سبب بیکاری کارگران نیز می شود، افزود: بهترین راهکار برای گریز از وضعیت موجود، افزایش کارمزد جایگاه داران است که در سال های اخیر هیچ تغییری نکرده است.
تبخیر بالای بنزین در خوزستان
رییس انجمن صنفی جایگاه داران سوخت در خوزستان با بیان اینکه تبخیر بنزین در استان به علت شرایط خاص و گرمای شدید بالا است، اظهار داشت: در یکی از جایگاههای سوخت در کلانشهر اهواز از مجموع یک میلیون لیتر بنزین تحویلی در مدت ۱۰ روز، هشت هزار و ۵۰۰ لیتر تبخیر و از دسترس خارج شده است.
وی افزود: در چنین شرایطی که میزان تبخیر بنزین در استان بالا است، شرکت پخش فرآوردههای نفتی درصد تبخیر بسیار کمی برای جایگاه داران محاسبه می کند که این موضوع ضرر بیشتری به صاحبان جایگاهها تحمیل میکند.
۲۴۳ جایگاه سوخت در خوزستان وجود دارد که نظارت بر آنان برعهده ۲ شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اهواز و آبادان است.