متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: امروزه با آلودگی زیست محیطی به ویژه آلودگی هوا مواجهیم که از طریق مداخلات تغذیه و یا بهبود تغذیه خانوار، می توان اثرات سوء آلودگی هوا را کاهش داد.
به گزارش خط شهر ، بازگشت لایهای سنگین از دود و آلودگی بر فراز شهرها برای روزهای متوالی نشان میدهد که آلودگی هوا به راحتی قابل حل شدن نیست و به سادگی نمیتوان از عوارض آن دوری کرد. بنابراین باید با رعایت کردن توصیههای تغذیهای برای آلودگی هوا و انجام برخی از روشهای خانگی، از خود و خانواده محافظت کرد و به تغذیه مناسب هنگام آلودگی هوا بیش از پیش توجه شود.
تغذیه مناسب در چنین مواقعی میتواند دست کم میزان اثر گذاری مخرب آلاینده ها را در بدن کاهش دهد و یک راهکار مهم در مسیر کاهش اثرات مخرب آلودگی هوا به شمار می آید و مصرف بعضی مواد غذایی در این روزهای آلوده میتواند اثر آلودگی هوا را کاهش دهد.
امید صادقی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در اصفهان اظهار داشت: با بیان اینکه تغذیه نامناسب به مصرف بیش ازحد انرژی یا دریافت پایین انرژی و یا تنوع پایین دریافت گروههای مختلف غذایی اطلاق میشود گفت: متاسفانه امروزه با مصرف بیش از حد انرژی و چاقی و نبود محافظت غذایی در سطح جامعه مواجهیم. وی اضافه کرد: زمانی که یک خانواده بتواند از تمام گروههای غذایی همچون لبنیات، سبزیجات، گوشت و چربی ها در طول روز استفاده کند یک سبد غذایی مطلوب را دریافت کرده است و از طرفی دریافت کافی این گروههای غذایی وابستگی زیادی به اقتصاد خانوادهها دارد.
صادقی تاکید کرد: افراد در برنامه غذایی روزانه خود به ویژه در شرایط آلودگی هوا حتما از سبزیها و میوههای فصل استفاده کرده و روزانه سه تا پنج واحد از گروه سبزیها و دو تا چهار واحد از گروه میوهها را در برنامه غذایی خود قرار دهند. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کودکان، سالمندان، مادران باردار و شیرده و بیماران قلبی ریوی از گروه های در معرض خطر در آلودگی هوا هستند که بیشتر از سایر افراد آسیب میبینند و با استفاده از تدابیر تغذیهای می توان اثرات مضر آلودگی هوا را در آنها تا حدی کاهش داد.
وی با اشاره به عوارض نامطلوب آلایندههای موجود در هوا بر سلولهای بدن، گفت: در حالت عادی سیستم دفاعی بدن توسط اندامهای دفعی نظیر کلیه، روده، ریه و پوست با کمک برخی مواد مغذی سلولها را از آسیبهای بیرونی محافظت میکند. به گفته صادقی با افزایش میزان آلایندهها، بدن نمیتواند با این اثرات مبارزه کند و ساختمان و عملکرد سلولهای بدن توسط رادیکالهای آزاد تخریب میشود.
عضو هیات علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ارتقای سواد سلامت مردم باید رویکرد کنگرههای بین المللی تغذیه شود، گفت: مجامع علمی فرصت خوبی است که مشاورین و متخصصان تغذیه دانش خود را ارتقا دهند و این مورد می تواند به ارتقای سواد تغذیهای مردم هم کمک کند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه تغذیه با بیماری های مختلفی مانند سرطان، سوء تغذیه، چاقی و بیماری های قلبی و عروقی ارتباط دارد اظهار داشت: چاقی با بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان ارتباط مستقیم دارد که باید چاقی را از طریق توصیههای تغذیهای مناسب و آموزش همگانی کنترل کرد و تنها از این مسیر میتوان به جامعهای سالم دست یافت.