مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: همکاری مشترکی با برخی کشورها به ویژه در زمینه ورود برخی فناوریهای مربوط به صنعت نفت را پیگیری میکنیم که توسعه میدان نفتی شادگان با مشارکت شرکتهای خارجی از جمله این همکاریها است.
علیرضا دانشی روز دوشنبه در نشست خبری در دوازدهمین نمایشگاه صنعت نفت اهواز، بیان کرد: مذاکراتی با برخی کشورها که در زمینه فناوری مربوط به صنعت نفت از ویژگی بسیار خوبی برخوردارند صورت گرفته است.
وی افزود: توافق درباره اجرای برخی طرحها مربوط به فعالیت در گستره شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، با شرکتهای خارجی در مراحل نهایی قرار دارد.
میدان نفتی شادگان با حفر چاه شماره یک آن در سال ۱۳۴۷ کشف شد، اما بهرهبرداری از آن از سال ۱۳۶۷ آغاز شده است. این میدان در جنوب غربی اهواز واقع شده است که دارای ۲۳.۵ کیلومتر طول و ۶.۵ کیلومتر عرض و شامل ۲ مخزن آسماری و بنگستان است.
عبور صنعت نفت ایران از مرز مهندسی معکوس در تجهیزات
دانشی با بیان اینکه صنعت نفت ایران از مرز مهندسی معکوس در تجهیزات و کالاهای مورد نیاز عبور کرده است افزود: این صنعت امروز به ابتکار در طراحی در برخی از تجهیزات و اقلام مورد نیاز دست پیدا کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تقویت و پشتیبانی از سازندگان و واحدهای تولیدی امری ضروری است گفت: برای تعامل بهتر و اثرگذار، برخی از قوانین نیازمند اصلاح و بازنگری هستند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ادامه داد: برخی از قوانین فعلی در حوزه صنعت و به کارگیری از ظرفیتهای داخلی متناسب با شرایط موجود نیست، و نیاز است قوانین و رویههای کاربردی برای اثربخش تر کردن نقش واحدهای تولیدی داشته باشیم.
وی، با اشاره به اینکه در کنار حمایت از تولید داخل، تعامل با کشورهای دارای فناوری و توان صنعتی برای مشارکت در پیشرفت پروژهها نیز در دستور کار قرار دارد گفت: همکاری با طرفهای خارجی مشروط به انتقال دانش و یا انجام سرمایهگذاری در صنعت نفت است.
طرح توسعه ۲۸ مخزن نفتی مناطق نفتخیز جنوب با شتاب بیشتری در حال اجرا است
دانشی به بیان اینکه پیشرفت فیزیکی طرح توسعه ۲۸ مخزن نفتی پیش از فعالیت دولت سیزدهم ۱۷ درصد بوده است گفت: با اقدامات و اصلاحات صورت گرفته در ساختار اجرایی این طرح، پیشرفت فیزیکی این طرح با شتاب بیشتری در حال انجام است.
طرح توسعه مخازن نفتی از پروژههایی بود که حرکت اولیه آن در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شکل گرفت که روند اجرایی آن تا پیش از شروع به کار دولت سیزدهم با اشکالاتی همراه بود.
وی ادامه داد: اشکالات پیش آمده در نحوه واگذاری پروژههای مربوط به توسعه مخازن ناشی از نحوه مدیریت در دولت قبل بود که همزمان با آغاز به کار تیم مدیریتی جدید در وزارت نفت، روند اصلاح ساختار اجرای این طرح مورد بازنگری قرار گرفت.
دانشی با تاکید بر اینکه روش تامین مالی برای اجرای پروژه به شکل استقراض از نقاط ضعف طرح توسعه ۲۸ مخزن نفتی در دولت قبل بود گفت: با تغییراتی صورت گرفته، اعمال مدیریت جداگانه در اجرای این طرح منتفی شد و بر اساس شیوهنامههای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، "مدیریت مهندسی ساختمان" به عنوان متولی فعالیت های رو زمینی، و "مدیریت فنی" به عنوان متولی فعالیت های زیرزمینی، روند اجرای امور را بر عهده گرفتند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با تاکید بر اینکه قراردادهای مربوط به نحوه واگذاری پروژه ها به پیمانکار از جمله مواردی است که باعث تاخیر در پیشرفت طرح ۲۸ مخزن نفتی شد افزود: بر اساس چشم انداز تعریف شده باید در طول ۲ سال تعداد ۲۸۰ حلقه چاه برای توسعه مخازن حفر میشد که چنین فرآیندی تاکنون بیسابقه بود.
وی افزود: چنین برنامه ریزی هایی باعث کاهش انسجام در انجام امور شد که در نهایت تعهداتی برای صنعت نفت به وجود آورد.
طرح نگهداشت و افزایش تولید به عنوان بزرگترین طرح توسعهای پس از پیروزی انقلاب مناطق نفتخیز جنوب است که در پهنه پنج استان جنوب غرب کشور در دست اجراست. هدف نخست این طرح افزایش ۳۴۱ هزار بشکه ای تولید نفت است که با توسعه ۲۸ مخزن با استفاده از توان پیمانکاران داخلی و نظارت مستمر کارشناسان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب محقق می شود. حمایت از ساخت داخل با الزام پیمانکاران به استفاده از تجهیزات داخلی و توسعه عمران و آبادانی مناطق پیرامونی با اختصاص چهار درصد از اعتبار طرح به مسوولیت های اجتماعی از دیگر اهداف این طرح است.
این طرح مشتمل بر ۲۷ بسته قراردادی با برآورد سرمایهگذاری بالغ بر ۴.۳ مییلیارد دلار است که با اتکا به توانمندی شرکتهای داخلی در دست اجرا است.