مدیر کشتارگاه صنعتی اهواز گفت: راه اندازی کشتارگاه دام رامین نه تنها صرفه و توجیه فنی و اقتصادی ندارد، بلکه به علت جانمایی نامناسب و بدون بررسی و بر اساس یک کار غیر کارشناسی و تصمیمی عجولانه و با عدم رعایت حد نصاب فاصله مکانی( ٣۵ کیلومتری کشتارگاه اهواز ) باعث عدم موفقیت طرح مذکور و زیانده شدن کشتارگاه صنعتی دام شهرداری اهواز خواهد شد و این موضوع باعث تضعیف صنعت کشتارگاهی استان و هدر رفت سرمایه های بخش خصوصی خواهد شد.
به گزارش خط شهر، البرز کریمی با بیان اینکه کشتارگاه صنعتی اهواز در سال ۹۴ راه اندازی شده است، افزود: در آن زمان طبق قانون و قراردادی که منعقد شده بود کشتارگاه سنتی ملاثانی و دیگر کشتارگاههای سنتی اطراف در صورت راهاندازی این کشتارگاه باید تعطیل میشدند ولی نه تنها تعطیل نشد بلکه با اهداف مبهم و مشکوک تقویت هم شد و به افرادی که مخالف و معارض کشتارگاه صنعتی اهواز بودند مجوز احداث کشتارگاه در مسافت ٣۵ کیلومتری داده شد.
وی افزود: ۲ کشتارگاه صنعتی دیگر استان یعنی خرمشهر و باغملک از زمان شروع بکار بعلت وجود کشتارگاههای سنتی اطراف، کشتار غیرمجاز، کمبود دام زنده در استان و عدم حمایت مسيولین تنها ٣ روز در هفته آن هم با ٢٠ درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت میکنند که به شدت زیانده بوده و در آستانه تعطیلی و حراج قرار دارند. کشتارگاه صنعتی دام اهواز نیز درصورت ادامه وضع موجود، عدم جلوگیری از کشتار غیر مجاز و راه اندازی عجولانه کشتارگاه جدید رامین در وضعیت بحرانی قرار گرفته و زندگی، معیشت و اشتغال بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر شاغلین مستقیم و غیر مستقیم در خطر قرار خواهد گرفت.
کریمی گفت: وجود کشتارگاه های سنتی در کنار کشتارگاه های صنعتی منجر به رقابت ناسالم و نابرابر از سوی کشتارگاه های سنتی خواهد شد، که این رقابت نابرابر منجر به تضعیف و زیانده شدن کشتارگاه های صنعتی و تقویت کشتارگاه های غیر بهداشتی و سنتی خواهد شد که این موضوع ۱۰۰ درصد به زیان سلامتی و بهداشت جامعه خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر قرار است کشتارگاه صنعتی جدید رامین که صرفه اقتصادی، صلاح اقتصادی و توجیه فنی و اقتصادی ندارد و مکان یابی و جانمایی اولیه آن بدون مطالعه و بررسی های کارشناسی لازم بوده است فعالیت کند، کشتارگاه صنعتی اهواز با یک هزار و ۲۰۰ نفر شاغل در خطر تعطیلی و بحران قرار خواهد گرفت.
مدیر کشتارگاه صنعتی اهواز عنوان کرد: کشتارگاه صنعتی اهواز در بهترین حالت با کشتار روزانه ۵۰ راس گوسفند و ۵۰ راس گوساله یعنی تنها یک چهارم ظرفیت خود فعالیت میکند و به هیج وجه کمبود ظرفیت نداریم و می توان گفت این مرکز به عنوان اولین کشتارگاه صنعتی استان و به روز ترین کشتارگاهی صنعتی ایران محسوب می شود.
وی تصریح کرد: با مجوز دادن به کشتارگاههای جدید در شهرهای دیگر استان هیچ مشکل نداریم و در سایر شهرهای استان مانند شوشتر، دزفول، اندمیشک، مسجدسلیمان و بهبهان زمینه احداث کشتارگاه صنعتی تا حدودی بیشتر است.
کریمی افزود: مجوزهای جدید صادر شده به علت تنوع خدمات رسانی آنها نیست چرا که هیچ گونه خدمتی نیست که در این کشتارگاه انجام نشود؛ از این رو مجوز احداث کشتارگاه صنعتی باوی به لحاظ جمعیت کم و نبود دام مشکل ساز است.
وی بیان کرد: ظرفیت روزانه کشتار شهرستان باوی حدود ۵ تا ۱۰ راس گوساله و ۱۰۰ راس گوسفند بوده و با صدور مجوز برای کشتارگاه صنعتی باوی هم آنها دچار مشکل میشوند و کشتارگاه صنعتی اهواز نیز زمین می خورد؛ در آن صورت قیمت گوشت و فرآورده های خام دامی بعلت بعد مسافت این کشتارگاه تا جنوب شهر اهواز و شهرهای کارون و حمیدیه و انحصار بوجود آمده این کشتارگاه تا ٣٠ درصد افزایش خواهد یافت چرا که مالکیت کشتارگاه اهواز متعلق به شهرداری بوده و بهای خدمات آن را شورای شهر مصوب کرده ولی کشتارگاههای خصوصی شخصا نسبت به تعیین بهای خدمات اقدام میکنند.
مدیر کشتارگاه صنعتی اهواز خاطر نشان کرد: مشکل اصلی ما که از گذشته تا کنون همچنان پا برجاست این است که عده ای منافع نامشروع خود را در تغییر و بروز رسانی خدمات بهداشتی نمیبینند و بر ادامه وضع موجود اصرار دارند و در برابر هر اقدام بهداشتی جدید که در کشتارگاه صنعتی اهواز اتفاق می افتاد مقاومت میکنند.
وی در ادامه مطلب فوق اضافه کرد: نمونه آن مقاومتهای شدید در ابتدای راه اندازی کشتارگاه صنعتی اهواز و مقاومت شدید اخیر آنان در برابر طرح بسته بندی و پیش سرد گذرانی آلایشات دامی است.
کریمی در ادامه جلسه به فعالیت روز افزون و رو به رشد پدیده ناپسند کشتار غیر مجاز دام در برخی نقاط شهر اهواز اشاره کرد و گفت: در برخی نقاط اطراف اهواز از جمله زرگان، شهرک اهواز، شهر کارون، شهر حمیدیه، کوی الصافی، ٢٢بهمن، بازارچه کیان، ملاشیه و محلات حاشیه نشین کلانشهر هوار به صورت غیر مجاز اقدام به کشتار غیر مجاز، غیر بهداشتی و غیر شرعی دام زنده میکنند که اکثرا با ترازوهای دستکاری شده اقدام به کم فروشی میکنند؛ همچنین احتمال بیمار بودن این دامها بسیار زیاد بوده و عمدتا از دامهای بیمار، حذفی، پیر و ماده و آبستن و مولد که امکان کشتار آنها در کشتارگاه صنعتی اهواز وجود ندارد استفاده میکنند.
وی افزود: متاسفانه برخی رستوران ها گوشت خود را از مراکز کشتار دام غیر مجاز خریداری می کنند، لذا مردم باید آگاه باشند و از این مراکز خریداری نکنند.