حدیث روز
متن حديث

سه شنبه، 13 آذر 1403 Tuesday, 3 December 2024 ساعت آمار کلی سايت
تعداد کل نوشته ها : 1941 تعداد خبرهای امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 0
×

اطلاعیه ها

هفتمین دوره جایزه ملی محیط‌زیستی دکتر رادمنش به کار خود پایان داد/ رونمایی از پوستر هشتمین دوره طرح‌های توانمندسازی بانوان غرب کارون در حوزه کسب و کارها فناورانه و خلاق رونمایی شد/ گام بزرگ اروندان برای اشتغال‌زایی بانوان با طرح‌های خُوز دُخت و یُسری مهندس ناصری: میزان گازسوزی مجتمع مارون شش به حداقل ممكن رسید اهدای مدال طلای قهرمانی حسین کریمی به کودک سرطانی افزایش تولید در اروندان با بازگشت چندین چاه نمكی به مدار تولید/ لزوم رفع موانع چاه‌های برای افزایش تولید فرماندار پرحاشیه بندرانزلی برکنار شد /ماجرای توهین به خبرنگاران چه بود موفقیت شركت نفت و گاز اروندان در تمدید گواهینامه سیستم مدیریت انرژی ISO 50001 اولین سمینار فرهنگ ازدواج موفق و پایدار در هویزه برگزار شد/ آموزش كلیدهای موفقیت در ازدواج و زندگی مشترک تندیس «پیشرانان صنعت» به مدیرعامل توسعه نیشکر رسید/ توسعه نیشکر، پیشرو در تولید و توسعه اقتصادی اضافه شدن دو محصول جدید به سبد تولیدات فولاد اکسین خوزستان / افزایش توان رقابت پذیری فولاد اکسین برای حضور در بازارهای جهانی

 مدرسه نیشکر جایگزین مدارس کانکسی و فرسوده شد؛ رسـم همسایگی

یکی از آثار مثبت مدرسه‌سازی و کمک به ارتقای آموزشی، جلوگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان و همچنین ممانعت از مهاجرت از روستاهاست؛ در روستایی که مدرسه ساخته شده باشد والدین دیگر برای تحصیل فرزندان‌شان به شهرها مهاجرت نمی‌کنند.

پ
پ

به گزارش خط شهر، آمده بود مدرسه تا کتاب‌های محمّد، پسرش، را بگیرد؛ کمرش از بار سنگین عُمر، خمیده و موهایش به سپیدی نشسته. دوربین عکاسی را که دید با خنده جلو آمد: «یمّا…اهلا و سهلا». مادر، دست پسر را گرفته و از رنج‌هایی که برای تحصیل او کشیده بود، گلایه می‌کرد: «تا همین چند سال پیش برای بردن پسرم به مدرسه باید هشت کیلومتر می‌رفتم».

تصورش هم سخت است که هر صبح، در سپیده دمان خورشید، کودکی هفت ساله کنار جاده‌های خطرناک منتظر ماشین بماند. در این بین نیز گاها حوادث تلخی رخ داده و آنگونه که یکی از اهالی می‌گفت پسری ۱۰ ساله قربانی این رفت و آمدها شده است.

مدرسه‌ای که جایگزین کانکس آهنی شد

محمّد از اهالی روستای «خضیریات» است؛ روستایی آکنده از نخلستان‌های سبز و فضایی انباشته از عطر گس نخل و بوی شرجی در چند کیلومتری شهرستان کارون. او حالا در چند قدمی خانه‌شان، به کلاس ششم می‌رود و دیگر برای رسیدن تحصیل نیاز به پیمودن هشت کیلومتر ندارد: « قبل از ساخت این مدرسه از سوی نیشکر، بچه‌ها باید با طی کردن هشت کیلومتر، به روستای دابوهیه می‌رفتند».

مادر محمّد تا پیش از ساخته شدن این مدرسه، دعا می‌کرد که در زمستان باران نبارد. او روایت‌گر روزهایی بود که بچه‌ها برای رسیدن به مدرسه تا زانو در گل‌ولای فرو می‌رفتند: «مجبور بودم محمد را کول می‌کردم تا در آب فرو نرود». تا پیش از این، کلاس درس‌شان یک چاردیواری آهنی بود؛ یک کانکس قدیمی. آفتاب داغ خوزستان، کلاس درس آهنی را تبدیل به جهنّم می‌کرد و رمقی برای دانش‌آموزان باقی نمی‌گذاشت.

هشتاد دانش‌آموز این روستا تا پیش از سال ۹۶، یا مجبور به تحصیل در کانکس بودند و یا هر صبح کنار جاده پرخطر می‌ایستادند تا با ماشین‌های عبوری، خودشان را به روستای دابوهیه برساند.

مادر محمّد، حالا، نفس راحتی می کشد: «با افتتاح مدرسه حکیم فارابی نیشکر در این روستا، خاطرمان آسوده شده و دیگر نگران رفت‌و‌آمد بچه‌هایمان نیستیم».

رسم همسایگی با ساخت ۱۴ مدرسه

مدرسه حکیم فارابی یکی از ۱۴ مدرسه‌ای است که از سوی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در روستاهای اطراف کشت و صنعت‌های نیشکر ساخته‌ شده؛ این شرکت با ساخت این مدارس و تجهیز آن، رسمِ همسایگی را به‌جا آورده است.

بسیاری از دانش‌آموزان این روستاها در گذشته ناچار به ترک تحصیل و حتی مهاجرت از روستا بودند و با سختی‌های زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کردند و حالا با ساخت ۱۴ مدرسه و اضافه شدن ۶۷ کلاس درس به فضای آموزشی این روستاها اوضاع رو به بهبود است.

دانش آموز مناطق روستایی، با وجود تمام مشکلات طاقت فرسا علاقه بسیاری به ادامه تحصیل دارد اما آرزو دارد تمام این مشکلات روزی به پایان برسد و دانش آموزان روستایی نیز مانند دانش آموزان شهری در کلاس‌های گرم و راحت به تحصیلات خود ادامه دهند.

این آرزو، در تعدادی از روستاهای مناطق پیرامونی توسعه نیشکر محقّق شده و دانش‌آموزان این مناطق اکنون با خیالی راحت‌تر در کلاس هایی امن با سیستم سرمایشی و گرمایشی به تحصیل مشغول‌اند.

دکتر ناصری: ارتقای سطح آموزشی در مناطق پیرامونی تاثیرگذار است

البته این تنها کمک شرکت توسعه نیشکر برای رشد آموزشی منطقه نیست. این شرکت در این سال‌ها در کنار ساخت مدارس، در زمینه تجهیز، نوسازی و اهدای بسته‌های آموزشی نیز در کنار آموزش و پرورش بوده است.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر در این زمینه معتقد است که ساخت مدارس در روستاها بسیار اثرگذار است و اثر زیادی در پرورش نیروهای متخصّص و توسعه آموزشی در منطقه دارد.

به گفته دکتر عبدعلی ناصری، یکی از آثار مثبت مدرسه‌سازی و کمک به ارتقای آموزشی، جلوگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان و همچنین ممانعت از مهاجرت از روستاهاست؛ در روستایی که مدرسه ساخته شده باشد والدین دیگر برای تحصیل فرزندان‌شان به شهرها مهاجرت نمی‌کنند.

در کنار مدرسه‌سازی، بازسازی، تجهیز و تعمیر بیش از ۱۳۰ مدرسه روستایی نیز تاکنون توسط این شرکت انجام شده است. تامین و برقراری سرویس های ایاب و ذهاب معلمان و دانش آموزان در مناطق پیرامونی، اهدای بسته های آموزشی و لوازم التحریر به دانش آموزان، تامین بسته هایی معیشتی برای دانش‌آموزان و… از دیگر اقدامات این شرکت است که با هدف توسعه آموزشی و جلوگیری از بازماندگی تحصیلی در استان خوزستان انجام شده است.

شناسه : 895 04 مهر 1402 - 21:33 191 بازدید ارسال توسط : خط شهر

ثبت دیدگاه

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ارسال نشده است. شما اولین دیدگاه را ارسال نمایید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.