به گزارش روابط عمومی مناطق نفتخیز جنوب، مهندس حميدرضا بهبهاني این مناسبت را به همكاران خدوم و تلاشگر اداره مهندسي نقشهبرداري تبريك گفته و از خداوند منان براي ایشان سلامتي و توفيق روز افزون را خواستار شد.
مهندس بهبهانی انجام عملیات پیوستهی نقشهبرداری در گسترهای با مساحت بیش از 7 میلیون هکتار از کشور عزیزمان که عمدتا دارای شرایط سخت و طاقت فرسای جغرافیایی و آب و هوایی میباشد را کاری بسیار ارزشمند و قابل تحسین دانست. وی افزود: در سایر بخشهای ستادی شامل واحدهای محاسبه احجام عمليات خاكي، محاسبات و طراحي شبكههاي ژئودزي، كارتوگرافي، نقل و انتقالات و امور اراضي، سامانه اطلاعات مكاني (GIS) و انبار تجهيزات الكترونيك و خدمات مكانيزه، اداره مهندسي نقشهبرداري با بهرهمندي از نيروهاي متخصص خدمات فنی خود را به ادارات ذیربط ارائه مینماید.
رییس اداره مهندسي نقشهبرداری مناطق نفتخیز جنوب ضمن تشکر از حسن توجه مدیر عامل مناطق نفتخيز جنوب، مدیر برنامهریزی تلفیقی، مدیر مهندسی و ساختمان و معاون خدمات فنی و مهندسی، اهم دستاوردهای اخیر حاصله كه با مساعدت ایشان رقم خورده است را به شرح زیر بیان کرد:
توسعه و راهاندازی سامانه Web GIS
اداره مهندسی نقشه برداری با استفاده از توان داخلی و دانش فنی خود توانست در سال گذشته سامانه GIS تحت شبکه ای را با نام NISOCGIS توسعه دهد و پس از اخذ مجوزهای امنیتی لازم از جمله گواهینامه A1 از سازمان فاوا، اقدام به اختصاص حساب کاربری به حدود 200 کاربر در ادارات ذیربط نماید. در حال حاضر با استفاده از این سامانه، لایه های اطلاعات مکانی شرکتی مانند خطوط لوله، چاه ها، تاسیسات نفت و گاز و ... و لایه های عمومی مانند رودخانه ها، دریاچه سدها، جاده ها، تصاویر ماهوارهای گوگل ارث همچنین اطلاعات توصیفی مربوط به هر لایه (بعنوان مثال سایز، سیال، طول و ... برای لایه خطوط لوله) و برخی عملیات های مهم مکانی همچون اندازه گیری فاصله یا مساحت، پرسش و پاسخ از اطلاعات، مشاهده اطلاعات در یک موقعیت مشخص در اختیار کاربران قرار گرفته است. استفاده از اطلاعات ارزشمند بارگذاری شده در این سامانه و قابلیتهای مختلف آن باعث اتخاذ تصمیمات مکانمند بهینه در فرآیندهای کاری خواهد شد.
پروژه "طراحی، توسعه و پشتیبانی GIS شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب"
ریيس اداره مهندسي نقشهبرداری عنوان کرد: این اداره با تعریف و پیگیری پروژه "طراحی، توسعه و پشتیبانی GIS شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب" در نظر دارد تا زیرساخت اطلاعات مکانی منسجم و متمرکزی را جهت توسعه GIS سازمانی و استفاده از مزایای آن در فرآیندهای روزمره شرکت راه اندازی نماید. در این رابطه موضوع از طریق ظرفیت پروژه های تولید بار اول در دست اقدام بوده که در حال حاضر پس از تصویب در کارگروه تولید بار اول مناطق و اخذ تاییدیه های لازم از معاونتهای پژوهش و کالای شرکت ملی نفت، جهت اخذ مصوبه نهایی در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری قرار گرفته است.
پروژه "سامانه اطلاعات اراضي"
پروژه سامانه اطلاعات اراضي (LIS) در راستاي اجراي قانون جامع كاداستر كشور (ماده 9) و با اهدافي همچون: ايجاد پايگاه داده مكاني يكپارچه از املاك و اراضي شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب، افزايش دقت و سرعت در پاسخگويي به استعلامات اراضي، افزايش دقت و سرعت در تهيه انواع نقشههاي تحصيل اراضي، امكان رديابي استعلام موقعيت هاي تكراري، فراهم شدن امكان مانيتورينگ مراحل تحصيل و تمليك زمين در سال 1396 اجرايي گرديد ولي بدليل كمبود منابع مالي در سال 1398 ناتمام باقي ماند. ليكن با پيگيريهاي مستمر به عمل آمده و اخذ مصوبه از هيات مديره شركت ملي نفت ايران، در حال حاضر فاز تكميل و توسعه آن در مرحله انجام فرآيند مناقصه ميباشد.
پروژه "استقرار زیرساخت موقعیتیابی دقیق و یکپارچه در مناطق نفتخیز جنوب با ایجاد شبکه نقاط نقشهبرداری دائمی GNSS"
به منظور دستیابی به دقت موقعیتیابی بهتر از 5 سانتیمتر بصورت یکنواخت، کاهش چشمگیر عملیات زمینی نقشهبرداری، کاهش حجم خدمات نقشهبرداری به پروژههای برونسپاری شده و در نتیجه کاهش هزینههای مترتب بر پروژهها و تسریع قابل ملاحظه انجام این خدمات توسط بخش خصوصی، اداره مهندسی نقشهبرداری توانست مراحل تصویبخواهی شرح نیاز مربوطه را با عنوان استقرار زیرساخت موقعیتیابی دقیق و یکپارچه در مناطق نفتخیز جنوب با ایجاد شبکه نقاط نقشهبرداری دائمی GNSS با موفقیت طی نماید. با اجرای این پروژه علاوه بر استقرار ایستگاههای دائمی GNSS در تاسیسات منتخب و راهاندازی سامانه تعیین موقعیت دقیق آنی، دو فروند پهپاد فتوگرامتری نیز جهت انجام عملیات نقشهبرداری در مناطق صعب العبور تامین خواهد شد.
ثبت دیدگاه