حدیث روز
متن حديث

شنبه، 3 آذر 1403 Saturday, 23 November 2024 ساعت آمار کلی سايت
تعداد کل نوشته ها : 1937 تعداد خبرهای امروز : 4 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 0
×
به ارزش ۲۰ میلیارد ریال؛

خیّر فرهنگی خوزستانی یکهزار و ۲۵۰ جلد کتاب نفیس اهدا کرد

یک شاعر و پژوهشگر خوزستانی یکهزار و ۲۵۰ نسخه از کتاب‌های خود به ارزش ۲۰ میلیارد ریال را به نهاد کتابخانه‌های کشور اهدا کرد.

پ
پ

به گزارش خط شهر، سید مهدی موسوی نژاد، شاعر و پژوهشگر خوزستانی سه عنوان کتاب تاریخی- تحلیلی با نام‌های «زنان تأثیرگذاردر تاریخ ایران»، «نبردهای سرنوشت‌ساز در تاریخ ایران» و «یکصد و سی نابغه‌ی جنگ سالار جهان»؛ یک عنوان کتاب انتقادی با نام «شبه علم توهم یا واقعیت؟» و مجموعه شعر خود با عنوان «دیوان بی.نام، معتکف بر خویش» را که به صورت نفیس چاپ و منتشر ساخته بود در یکهزار و ۲۵۰ نسخه به نهاد کتابخانه‌های کشور، آستان قدس رضوی، آستان مقدسه‌ی حضرت معصومه، دانشگاه‌ها، شخصیت‌های فرهنگی و علمی کشور اهدا کرد.

ارزش ریالی این کتاب‌های نفیس نزدیک به ۲۰ میلیارد ریال است.

این پژوهشگر و خیر فرهنگی در حال حاضر کتابِ «تاریخ کامل ایران» را زیر چاپ دارد.

یک شاعر و نویسنده خوزستانی در این باره گفت: ایجاد مجمع خیرینِ فرهنگی می‌تواند گام بسیار مؤثری در راه عمومی‌سازی فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی باشد.

حجت‌الله جانبی ادامه داد: جامعه.ی فرهنگی ما به افرادی چون سید مهدی موسوی‌نژاد نیاز دارد و امیدوارم کسانی که توانایی و تمکن مالی دارند وارد حوزه‌ی فرهنگِ کتاب و کتاب‌خوانی شوند.

کتاب «زنان تأثیرگذار در تاریخ ایران» این نویسنده، شرح حال زنان نامدار ایرانی در طول تاریخ همچون، آرتمیس، آذرمیدخت، ترکان خاتون، گوهرشادخانم و بی‌بی مریم بختیاری و ... است.

در مقدمه این کتاب به قلم موسوی‌نژاد می‌خوانیم: «جایگاه زنان در دوره‌های تاریخی یک کشور و مشارکت آن‌ها در امور سیاسی و اداریِ حکومت¬ها به منزله‌ی یکی از شاخص‌های عمده‌ی توسعه جوامع تلقی می‌شود و بی شک وضع اجتماعی زنان در هیچ دوره‌ی تاریخی از وضع عمومی جامعه مجزا نبوده است.

اگرچه دانسته‌های ما درباره‌ی بخش‌های مختلف جامعه‌ی ایران باستان به‌طورعام و وضعیت زنان به‌طورخاص به دلیل کمبود منابع نوشتاریِ هم زمان و شواهد باستان‌شناسی، کم و پراکنده است؛ اما براساس همین منابع واسناد، می توان گفت که زنان در ایران باستان نه تنها از احترام فراوان برخوردار بودند؛ بلکه در بسیاری از موارد در مشاغل حساس سیاسی و اجتماعی از حقوقی برابر با مردان بهره می‌بردند.

زنان ایرانی می‌توانستند صاحب کسب و کار باشند، سفر کنند و اگر عضو خاندان شاهی می.بودند می‌توانستند در جلسات مشاوره و رایزنی سیاسی حضور داشته باشند.»

در «نبردهای سرنوشت‌ساز ایران»، موسوی‌نژاد در مبانی نظری، به تعریف لغوی و اصطلاحی جنگ و انواع جنگ پرداخته و پس از آن جنگ‌های سرنوشت‌ساز کشورمان را به ترتیب از عهد باستان تا پایان دوره‌ی پهلوی مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.

کتاب«یکصد و سی نابغه‌ی جنگ سالار جهان» روایت جنگ سالاران جهان از عهد باستان تا دوره‌ی معاصر از آشور بانی پال تا هیتلر و... است.

کتاب انتقادیِ«شبه علم توهم یا واقعیت؟» برای اولین بار در ایران به تحلیل و بررسی شباهت‌ها و تفاوت‌های علم و شبه‌علم می‌پردازد

«دیوان بی‌نام، معتکف بر خویش» که در نزدیک به ۹۰۰ صفحه چاپ و منتشر شده است شامل غزل‌ها، دوبیتی‌ها، رباعی‌ها و مثنوی‌های موسوی‌نژاد است.

شعرهای عرفانی این شاعر سبک جدیدی از عرفان را ارائه می‌دهد که در نوع خود تازه و بدیع است.

شناسه : 564 12 اردیبهشت 1402 - 09:29 307 بازدید ارسال توسط : خط شهر

ثبت دیدگاه

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ارسال نشده است. شما اولین دیدگاه را ارسال نمایید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.