حدیث روز
متن حديث

پنج شنبه، 1 آذر 1403 Thursday, 21 November 2024 ساعت آمار کلی سايت
تعداد کل نوشته ها : 1924 تعداد خبرهای امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 0
×
مدیر عامل جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیب‌های اجتماعی خوزستان؛

هیچ مدیری حق ندارد کارکنان را صرفاً به دلیل اعتیاد اخراج کند

مدیر عامل جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیب‌های اجتماعی خوزستان گفت: هیچ مدیری در شرکت‌ها حق ندارد کارکنانی که دچار بیماری اعتیاد هستند را صرفاً بخاطر اعتیاد از کار اخراج کند فقط در مواردی که قانون اجازه می‌دهد.

پ
پ

به گزارش خط شهر و به نقل از روابط عمومی جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیب‌های اجتماعی خوزستان، به دنبال برنامه‌های دوره‌ای، کارگاه آموزشی با اهداف پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، سلامت روانی در محیط‌های کاری و معایب و مضرات فضای مجازی در روز دهم اسفندماه به میزبانی شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان برگزار شد.

در این کارگاه مدیر عامل جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیب‌های اجتماعی خوزستان و رئیس کمیته پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های کاری استان گفت: محیط‌های کاری علیرغم اینکه پناهگاه امنی برای مصرف مواد مخدر بوده، محیط مناسبی نیز برای پیشگیری و مقابله با مواد مخدر هستند.

داریوش مرادی افزود: مدیران و سرپرستان شرکت‌ها باید به مسائل عاطفی و آرامش شغلی کارکنان توجه ویژه‌ای داشته باشد و از تبعیض ظالمانه که باعث استرس و اضطراب کارکنان در محیط کار می‌شود به طور جدی خودداری کنند.

وی با بیان اینکه به جای برخوردهایی که باعث تخریب روح و روان کارکنان می‌شود، مهرورزی و همدلی و هفکری را حاکم کنیم، گفت: در غیر این صورت نگاه منفی و برخورد قهری در محیط‌های کاری می‌تواند خود عامل اعتیاد بعضی از کارکنان شود که اثرات آن غیبت از کار، عدم حضور به موقع و زود ترک کردن محل کار، فرار از کار و فشار کار بر روی دیگر نیروهای شاغل، مشکلات جانی، هزینه‌های سنگین مالی برای درمان کارکنان دچار بیماری اعتیاد، خسارات جبران ناپذیری در امر تولید و هر آنچه که به سلامت محیط کاری آسیب برساند را در بر خواهد داشت.

مدیر عامل جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیب‌های اجتماعی خوزستان در ادامه از مدیران شهرک‌های صنعتی خواست برای کنترل و مقابله با آسیب‌های احتمالی از سوی افراد دارای اعتیاد که دچار بیماری اعتیاد در شرکت‌های خود هستند هر چه سریع‌تر اقدام به تاسیس و راه‌اندازی مرکز خدمات مشاور کنند تا به موقع به یاری افراد در معرض خطر ناشی از آسیب‌های اعتیاد به مواد مخدر بشتابند.

وی تاکید کرد : در جهان امروز اعتیاد به عنوان یک بیماری اجتماعی و روانی ناشی از فشارهای اجتماعی شناخته شده است و با این گونه بیماران باید با مهربانی و محبت برخورد کرد نه باخشونت و طرد کردن آن‌ها؛ هیچ مدیری حق ندارد کارکنانی که دچار بیماری اعتیاد هستند را از کار اخراج و یا حقوق آن‌ها را قطع کند، بلکه باید مورد حمایت قرار گیرند.

 در ادامه دکتر عبادی در خصوص استرس و اضطراب و سلامت روانی محیط‌های کاری گفت: استرس و اضطراب در محل کار مشکلات جبران ناپذیری را برای کارکنان ایجاد کرده و سلامت کاری آن‌هل را به مخاطره می اندازد؛ بهترین راه مقابله با استرس و اضطراب در محیط‌های کاری این است که مدیران به مشکلات کارکنان خود توجه خاص داشته باشند و به طور واقعی در رفع مشکلات آن‌ها تلاش کنند.

لنجانی نیز در این کارگاه گفت: اگر مدیران واحدهای آموزش و منابع انسانی در آموزش مهارت‌های زندگی به خوبی هزینه کنند و از اساتید برجسته در آموزش دادن کارکنان خود بهره بگیرند و امنیت شغلی و رفاهی کارکنان را تضمین کنند، سلامت محیط‌های کاری شرکت‌ها قطعی خواهد بود.

وی افزود: در این مسیر ایجاد نشاط و شادی در محیط‌های کاری و خانواده‌ها باید برنامه ریزی دقیق و به روز شود و شرط آن مشارکت جدی کارکنان و خانواده‌ها در برنامه‌ریزی‌ها است و مدیران به نظرات آن‌ها احترام بگذارند و کرامت انسانی را به خوبی به جا آورند.

وی خاطر نشان کرد: تا زمانی که نیروی کار از سلامت کامل روحی و روانی برخودار نباشد شرکت‌ها بازده کاری و سود دهی خوبی را هم نخواهند داشت.

در ادامه سرگرد ویسی به طور تخصصی در مورد مضرات و معایب استفاده از فضای مجازی گفت: در بعضی مواقع فضای مجازی خطرات جانی، مالی و ناموسی را برای خانواده ها داشته است.

وی تصریح کرد: هنگامی که فرزندان وارد اینترنت و فضای مجازی می‌شوند والدین سعی کنند در کنار فرزندان خود باشند و آن‌ها را به درستی راهنمایی کنند و توضیحات لازمه را گوشزد کنند.

ویسی گفت: عدم کنترل فرزند توسط والدین می‌تواند آن‌ها را به طور جدی دچار ناهنجاری اجتماعی کرده و به عنوان یک فرد هنجار شکن و بی مسئولیت تبدیل کند که نه تنها برای خود بلکه برای جامعه تهدید جدی خواهند بود.

در پایان سخنرانان به سوالات حاضرین جلسه پاسخ دادند.

در حاشیه این کارگاه آموزشی، داریوش مرادی اظهار داشت: کار پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های کاری بسیار دشوار و کاملا تخصصی و حرفه‌ای است و هیچ مدیری در شرکت‌ها این حق را ندارد به صرف اینکه در محل کار شرکت خود کمیته داشته باشد در این کمیته‌ها از افراد غیر متخصص و بدون اطلاع که اصول کار پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و درمان را ندارند و حتی یک ساعت هم در این زمینه آموزشی را ندیده‌اند بهره بگیرند.

وی در ادامه مطلب فوق عنوان کرد: عدم توجه به این مهم می‌تواند آسیب شدید و جبران ناپذیری را در سلامت محیط‌های کاری ایجاد کند و مشکلات فراوان فردی که دچار بیماری اعتیاد است را دو چندان کند.

مرادی گفت: متاسفانه بعضی از مدیران شرکت‌های بزرگ بدون آگاهی نسبت به سیاست پیشگیری و درمان ترک اعتیاد به مواد مخدر تصمیم گیری‌های غلط و غیر مسئولانه می‌گیرند و در روند فعالیت کاری کمیته پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر در محیط‌های کاری استان و جمعیت پیشگیری از مواد مخدر و پژوهش آسیب‌های اجتماعی استان خلاء اساسی ایجاد می کنند و در بعضی مواقع کارشکنی می کنند و به طور قهرآمیز و تنگ نظرانه برخورد می کنند و به صورت آشکار قانون پیشگیری و درمان ترک اعتیاد ستاد مبارزه با مواد جمهوری اسلامی را نادیده گرفته و بر حسب سلیقه به صورت نادرست برخورد می‌کنند.

وی بیان کرد: باید خطاب به این گونه مدیران شرکت‌های بزرگ و مادر در استان عرض کنم که یکی از وظایف و مسئولیت اجتماعی آن‌ها این است که با سازمان‌های مردم نهاد ( NGO )ها که در زمینه آسیب‌های اجتماعی به ویژه آن‌هایی که در خصوص پیشگیری و درمان اعتیاد در محیط‌های کاری فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دارند، همکاری همه جانبه داشته باشند چرا که این سازمان.ها در راستای سیاست کاهش اعتیاد به مواد مخدر در جامعه که دغدغه اصلی مقام معظم رهبری و سیاست کلی دولت خدمتگزار بوده حرکت می کنند

مدیر عامل جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیب‌های اجتماعی خوزستان تصریح کرد: متاسفانه اخیراً بعضی از مدیران در این راستا از وظیفه قانونی خود قصور کرده و بر خلاف قانون با بعضی سازمان‌های مردم نهاد که پل ارتباطی دولت و مردم هستند برخورد قهری آمیز می‌کنند و پشت این عمل زشت آن‌ها هیچ منطق و اصولی حاکم نیست و عملاً این حرکت آن‌ها خواسته و یا ناخواسته مقابله با سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی در امر مبارزه و پیشگیری از اعتیاد در جامعه است؛ در صورتی که این مدیران دست از رفتار غیر منطقی و غیر اصولی خود بر ندارند و اصلاحاتی در رفتار خود انجام ندهند در موقع لزوم آن‌ها را به دستگاه‌های نظارتی استان و کشور به ویژه وزارت خانه مربوطه و به کارکنان معرفی خواهیم کرد.

گفتنی است؛ جمعیت از زمان تاسیس از سال ۱۳۸۳ تاکنون با تمام وجود به طور جهادی و فی سبیل الله در کاهش نرخ اعتیاد و سلامت روانی محیط‌های کار در کنار مدیران جهادی و بی ادعا بوده و بعد از این نیز به راه خود ادامه‌ خواهد داد.

امید است؛ روزی بیاید که یک بیمار دچار اعتیاد در کشور وجود نداشته باشد.

شناسه : 481 16 اسفند 1401 - 00:58 569 بازدید ارسال توسط : خط شهر

ثبت دیدگاه

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ارسال نشده است. شما اولین دیدگاه را ارسال نمایید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.